A- A A+

Film promocyjny

 

 

F

i

l

m

 

p

r

o

m

o

c

y

j

n

y

Zespół Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. Kombatantów Ziemi Lubańskiej w Lubaniu
Zespół Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. Kombatantów Ziemi Lubańskiej w Lubaniu
Liceum ogólnokształcące o profilu proobronnym z elementami ratownictwa medycznego
Technikum organizacji reklamy
Technikum hotelarskie
Technikum hotelarskie
Technikum gastronomiczne
Technikum gastronomiczne
Liceum ogólnokształcące ratownictwo medyczne i promocja zdrowia
Technikum informatyczne
Branżowa Szkoła I stopnia
Technikum logistyczne
Drukuj

Ważna informacja dla uczniów, rodziców i prawnych opiekunów Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. Kombatantów Ziemi Lubańskiej w Lubaniu

Opublikowano w Aktualności

Szanowni Państwo 

 

Uprzejmie informujemy, że od dn. 26.10.2020 do odwołania, w ZSZiO im. KZL w Lubaniu zajęcia edukacyjne będą się odbywać w formie zdalnej. Szczegółowe informacje n/t organizacji pracy szkoły znajdują się w dzienniku elektronicznym. Zostały one wprowadzone zarządzeniem nr.57/2020 Dyrektora ZSZiO im. KZL w Lubaniu. 

Prosimy o zapoznanie się z zasadami zdalnego nauczania i bieżące śledzenie komunikatów .


                  Pozdrawiam

                 Lidia Błażków

                dyrektor szkoły

Drukuj

Stypendia dla uczniów technikum szczególnie uzdolnionych zawodowo

Opublikowano w Aktualności

G A L E R I A
Stypendia dla uczniów technikum szczególnie uzdolnionych zawodowo Stypendia dla uczniów technikum szczególnie uzdolnionych zawodowo
    9 października 2020 roku w naszej szkole odbyło się uroczyste wręczenie decyzji o przyznaniu stypendium dla 23 uczniów technikum szczególnie uzdolnionych z przedmiotów zawodowych.
    Dokumenty o przyznaniu stypendium zostały podpisane przez pana Walerego Czarneckiego, Starostę Lubańskiego. Oficjalne decyzje stypendialne w imieniu pani Lidii Błażków – Dyrektora ZSZiO im. KZL, wręczyła młodzieży pani Małgorzata Gut-Twardowska – Kierownik Merytoryczny projektu „Zawodowo i profesjonalnie”.
   Stypendium w wysokości 11.000 zł płatne w 11 transzach po 1000 zł miesięcznie otrzymali  uczniowie, którzy spełnili takie kryteria jak m.in.: wysoka średnia ocen z dwóch wybranych przez siebie przedmiotów zawodowych, dodatkowe osiągnięcia/udział w konkursach, olimpiadach z przedmiotów zawodowych, wysoka frekwencja w ostatnim zakończonym okresie klasyfikacyjnym, inne dodatkowe osiągnięcia, aktywności, udział w stażach u pracodawcy (lub deklaracja udziału), uzyskanie pozytywnej opinii nauczyciela wybranego/wybranych przedmiotu/ów zawodowych.

Drukuj

Nagrody Starosty

Opublikowano w Aktualności

   

G A L E R I A
Nagroda starosty Nagroda starosty
  W dniu dzisiejszym dwie uczennice naszej szkoły- Kornelia Posmyk z klasy 2 TLg oraz Marcelina Szczepaniak z klasy 3 TR otrzymały stypendium Starosty Lubańskiego.
     W imieniu Pana Starosty Walerego Czarneckiego oraz Pani Dyrektor Lidii Błażków, stypendia oraz serdeczne gratulacje przekazała Pani Dyrektor ds. Wychowawczych Małgorzata Gut-Twardowska.
Dołączamy się do gratulacji, życzymy dalszych sukcesów i trzymamy kciuki!

Drukuj

Dzień Szpilek w KZLu

Opublikowano w Aktualności

Kobiety mogą i to bardzo dużo    
Okazuje się, że szpilki - nieodłączny atrybut kobiecości może pomóc chorym na raka. Niesamowity gest uczniów, nauczycieli oraz pracowników obsługi i administracji naszej szkoły wsparł tą cudowną akcję.
Jesteśmy tam, gdzie dzieją się ważne sprawy.

 

 

Drukuj

Zajęcia praktyczne w TG

Opublikowano w Aktualności

 

G A L E R I A
Zajęcia praktyczne -procesy technologiczne Zajęcia praktyczne -procesy technologiczne
     

 Dzisiaj na zajęciach praktycznych (procesy technologiczne) przygotowywaliśmy Królową Polskich Zup.
Rosół to tradycyjna, polska zupa, uwielbiana przez dzieci i dorosłych, najczęściej goszcząca na niedzielnym stole. To aromatyczna, klarowna zupa podawana najczęściej z makaronem, marchewką i kawałkami mięsa. Dodatkowo można posypać ją posiekaną natką pietruszki. Rosół może być bazą do przygotowania wielu zup np. pomidorowej.

 

 

Przepis:
Rosół aby się znalazł
na niedzielnym stole
muszą być wymogi
techniczne spełnione.

Trzeba zdobyć mięso
z kury lub kurczaka
do tego włoszczyzna
też nie byle jaka.

Cebula, pieprz, seler
por, angielskie ziele
pietruszka, marchewka
czosnku nie za wiele.

Wszystko do jednego
garnka się pakuje
i na małym ogniu
pięć godzin gotuje.

Pośpiech jest nie wskazany
gdy chcesz na talerzu
mieć eliksir,
przepysznie podany.

Rosół tak przyrządzić
potrafi tylko KZL - ka
toteż u smakoszy
chęć byłaby wielka.