Morski klimat w środku zimy
Praktyki zawodowe odbywały się w kilku działach m.in. praktyki w dziale Housekeepingu, gdzie zadaniem naszych uczniów były prace porządkowe przy przygotowaniu statku do przyjęcia pasażerów, kontrola i porządek kabin sypialnianych.
Następnie praktyka w dziale recepcji, która obejmowała szkolenie w zakresie bookingu
i sprzedaży kabin, oraz przyjmowanie kluczy w systemie Ving Card. Praktyki w dziale gastronomii obejmowały budowanie bufetów, serwowanie deserów, serwowanie dań gorących z bufetu, oraz obsługa grup. Natomiast w kuchni nasi uczniowie zajmowali się pracą przy obróbce wstępnej potraw, przygotowanie tac na bufety zimne, oraz dań gorących bufetowych.
Tego rodzaju praktyki odbywają się w naszej szkole co roku, uczniowie mają możliwość podniesienia swoich kwalifikacji, nabycia nowych umiejętności (potwierdzonych certyfikatem) oraz poszerzenia perspektyw podjęcia atrakcyjnej pracy w przyszłości.