Zajęcia na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu
24 października uczniowie klasy 1 TG uczestniczyli w wyjątkowych zajęciach na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Zajęcia organizowane w ramach projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym Śląsku II zawsze cieszą się ogromnym zainteresowaniem ze strony młodzieży.
Tym razem naszą młodzież poddano ogromnej próbie. Uczniowie uczestniczyli w warsztatach szkoleniowych z dwóch zakresów tematycznych dot. prozdrowotnych aspektów żywienia na przykładzie wybranych kuchni europejskich. Pierwsza grupa miała za zadanie oznaczenie zawartości witamin antyoksydacyjnych w żywności. Druga grupa zmagała się z odpowiedzią na pytanie „Czy dodatki do żywności są niebezpieczne”? Zajęcia w formie ćwiczeń i analiz laboratoryjnych prowadzili pracownicy naukowi Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Po zakończonych zajęciach wszyscy czujemy niedosyt i czekamy na kolejne edycje równie ciekawych zajęć.